Екстремният секс може да бъде опасен и да ви изтрие паметта

Лекарите в Америка предупреждават всички хора, че практикуването на екстремен секс може да заличи временно паметта. Преди известно време 54-годишна дама била хоспитализирана по спешност, понеже е била в шок, защото не могла да си спомни какво е п

2011-10-13 23:39:51
Екстремният секс може да бъде опасен и да ви изтрие паметта
Лекарите в Америка предупреждават всички хора, че практикуването на екстремен секс може да заличи временно паметта.

Преди известно време 54-годишна дама била хоспитализирана по спешност, понеже е била в шок, защото не могла да си спомни какво е правила през последните 24 часа. Оказало се, че временно е загубила паметта си заради интензивен секс със своя съпруг.

Това явление, което се среща значително рядко, се казва "трансиентна глобална амнезия". Човек временно губи паметта си, но може да се появят и други неприятни проблеми със здравето. Факт е, че мозъкът не претърпява трайни увреждания.

Все още не е ясно каква е причината за появата на това явление след практикуването на интензивен секс. Според някои учени има зле действащи клапи, които отключват механизма, който предизвиква амнезия. Вместо те да се затварят, оставят отворени и по този начин налягането в стомаха изтласква към сърцето бедна на кислород кръв.

Случващото се не е особено опасно, но предизвиква паника сред хората. Няколко часа по-късно те напълно възстановяват паметта си, но през това време са силно притеснени какво точно се случва с тях. Ежегодно се регистрират от един до пет такива случая на сто хиляди души население.

Освен екстремният секс, паметта ви може да бъде изтрита след прекомерно вдигане на тежести или напрягане в тоалетната. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия