Генната терапия и науката за стволовите клетки се обединяват

Специалисти от науката за генната терапия се обединяват с колеги, които изучават стволовите клетки, за да постигнат по-добри резултати в изследванията си. Според лекарите това е страхотна новина. Целта на това нещо е да се разработват по-добри и к

2011-10-13 19:41:12
Генната терапия и науката за стволовите клетки се обединяват
Специалисти от науката за генната терапия се обединяват с колеги, които изучават стволовите клетки, за да постигнат по-добри резултати в изследванията си.

Според лекарите това е страхотна новина. Целта на това нещо е да се разработват по-добри и качествени лекарства, както и различни ваксини, които да спират действието на тежки болести.

Засега са обединени само около 5 института, но процесът тепърва започва. Очаква се, че след около 5 години ще има над 30 клиники, институти и големи организации, които ще са в този екип.

"Това е революция в медицината и беше време да се случи. Не може да се гледат само лични или корпоративни интереси. Здравето, ИСТИНСКОТО здраве на хората е много по-важно от парите!" - споделил Джийн Фрьохънхайм, известен австрийски хирург. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия