Шакира става съветник на Барак Обама по образованието

Колумбийската поп звезда Шакира получи официална покана да стане член на Консултативната комисия по образованието на президента на САЩ Барак Обама, в която главната й мисия ще бъде да полага грижи за децата и младежите с латински произход. Въ

2011-10-08 12:25:53
Шакира става съветник на Барак Обама по образованието
Колумбийската поп звезда Шакира получи официална покана да стане член на Консултативната комисия по образованието на президента на САЩ Барак Обама, в която главната й мисия ще бъде да полага грижи за децата и младежите с латински произход.

Във вторник от Белия дом разкриха, че подобна покана е била изпратена на още трима души, които заедно с Шакира, ще помагат в прокарването на редица реформи в образователната система на САЩ.

„Това е огромна чест за мен. Радвам се, че ще имам възможността да работя в тази Комисия. Младежите от латински произход в Америка са една от най-бързо разрастващите се групи. Все още обаче много от тях живеят в бедност – 6,1 милиона през 2010 г. – повече от която и да било друга етническа или расова група. Както съм се убедила от опита ми с моята благотворителна фондация, доброто образование е единственият начин за измъкване от бедността”, коментира за “Huffington Post” Шакира.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия