Кайли Миноуг стана доктор на науките за човешкото здраве

Австралийската поп звезда Кайли Миноуг получи званието „Почетен доктор на науките за човешкото здраве” от лондонския университет “Anglia Ruskin”. Макар и да не е посещавала висшето учебно заведение, 43-годишната изпълни

2011-10-08 12:04:38
Кайли Миноуг стана доктор на науките за човешкото здраве
Австралийската поп звезда Кайли Миноуг получи званието „Почетен доктор на науките за човешкото здраве” от лондонския университет “Anglia Ruskin”.

Макар и да не е посещавала висшето учебно заведение, 43-годишната изпълнителка е дала своя огромен принос към повишаването на осведомеността относно рака на гърдата, както и към осъществяването на редица кампании, подпомагащи жените, които страдат от това коварно заболяване.

През 2005 г. самата Кайли Миноуг получи диагноза „рак на гърдата”. Това я накара да се оттегли от музикалната сцена и да се погрижи за здравето си. Певицата бе подложена на химиотерапия и претърпя успешна операция за отстраняването на тумора.

Публичността на заболяването й даде повод на много млади жени от всички краища на света да възприемат необходимостта от това веднъж годишно да се изследват за рак на гърдата.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия