Депресираните хора усещат омразата по съвсем различен начин

Депресираните хора усещат по-различен начин омразата към себе си. При тях се срещат аномалии в областта на омразата, която има три зони. При нормални условия мозъчната активност се синхронизира между тях. При хората, които са в депресия, този синх

2011-10-06 01:10:31
Депресираните хора усещат омразата по съвсем различен начин
Депресираните хора усещат по-различен начин омразата към себе си. При тях се срещат аномалии в областта на омразата, която има три зони. При нормални условия мозъчната активност се синхронизира между тях.

При хората, които са в депресия, този синхрон не е налице. Различията, които съществуват в мозъчната активност, могат да обяснят каква е причината депресираните хора да изпитват омраза към себе си. Често те не могат да се справят с омразата, насочена към тях и по този начин започват да изпитват ненавист към самите себе си и да стават асоциални.

В последното направено изследване участниците били подложени на сканиране на мозъка. Докато тяхната мозъчна активност се отчитала, пациентите били в покой. Именно заради това не може да се каже какви са чувствата им в определена ситуация от тяхното ежедневие.

Учените изследвали 39 души, които страдали от депресия и 37, които били в добро емоционално състояние. Те установили, че областта на омразата била отделена при депресираните хора.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия