Ще лети ли маймуна в Космоса?

Иран взе решение да отложи изпращането на маймуна в космически апарат, което трябваше да се осъществи в края на лятото на 2011 година. Все още не може да се каже с точност кога ще се случи това. В момента, в който учените са готови за осъществяване н

2011-10-04 23:46:02
Ще лети ли маймуна в Космоса?
Иран взе решение да отложи изпращането на маймуна в космически апарат, което трябваше да се осъществи в края на лятото на 2011 година. Все още не може да се каже с точност кога ще се случи това. В момента, в който учените са готови за осъществяване на проекта, датата ще бъде обявена публично.

През юни месец Иран съобщи, че има намерение да изпрати маймуна в Космоса, която ще се намира в 285-килограмова капсула, намираща се в ракета "Кавошгар-5".

Преди година с нея бяха изпратени в Космоса плъхове, насекоми и костенурки. Капсулата, в която щеше да се намира маймуната, трябваше да достигне до 120 километра височина и полетът да продължи около 20 минути.

Проектът, благодарение на който ще може човек да отиде в Космоса, ще бъде готов най-късно до 2020 година.  Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия