В следващите две години ни очаква слънчев ад

Необичайно силното изригване, което парализира сателитите през лятото, няма да е последната заплаха за Земята. Учени от обсерваторията на НАСА предупреждават, че нови свръхмощни импулси от заредени частици ще продължават да връхлитат планетата ни

2011-10-03 19:26:15
В следващите  две години ни очаква слънчев ад
Необичайно силното изригване, което парализира сателитите през лятото, няма да е последната заплаха за Земята. Учени от обсерваторията на НАСА предупреждават, че нови свръхмощни импулси от заредени частици ще продължават да връхлитат планетата ни с още по-страшна сила в близките 2 години.

Опасната слънчева  активност в бъдеще ще причинява не само проблеми с дейността на сателитите, комуникациите и енергоснабдяването,  но и ще влияе пряко на човешкото здраве.  Причината е, че изригването е съпроводено с магнитни бури, при които рязко се покачва броят на поразените от инфаркти и инсулти болни с високо кръвно налягане.

Тази година Слънцето изригва с невиждана мощност няколко пъти и тенденцията от смъртни  случаи се запазва. Освен това скача броят на оплакванията от силно главоболие, сърцебиене и безсъние.

На 7 юни Слънцето направи импулс със значително изхвърляне на маса от короната, какъвто не е наблюдаван досега.  Големият облак частици се разпространи нагоре и падна обратно, като е покрил район равен на почти половината повърхност на Слънцето.
Изригването не е било насочено директно към Земята, поради което ефектът не бе опустошителен за планетата Земя.

В бъдеще, обаче, учените се опасяват, че слънчевите атаки ще ни засягат в по-голяма степен, като пикът на геомагнитните  бури се очаква през следващите две години.

Масивно слънчево изригване ще бъде причина за прекъсване на тока на цялата планета и ще доведе  до хаос в световен мащаб през 2013 година.  Според специалистите, бурята  може да наруши живота на Земята дори за месеци.  Без електричество и комуникации ежедневието на милиони хора по света ще бъде променено завинаги.

Функционирането на здравеопазването и отбраната също ще бъде невъзможно и учените са категорични, че Слънцето ще докара истински ад на Земята.

НАСА вече използва десетки спътници за проучване на заплахата. Защита от страшната заплаха, обаче, до момента не е намерена. Хората са безсилни пред подобно бедствие.
В 21-ви век цялото ни ежедневие е свързано с високотехнологични системи - мобилни комуникации, навигация,  транспорт, финансови и здравни услуги.  Експертите предупреждават, че Слънцето може буквално да прекъсне живота на планетата ни.

Астрофизици от НАСА вече описват щетите от избухванията. По техни данни плазмените облаци са повлияли на ⅓ от земното население, като са причинили невиждан брой инфаркти инсулти и хипертонични кризи.  А всеки втори човек на планетата е бил поразен от мигрена. сърцебиене или безсъние.

Ако тенденцията за още по-силни слънчеви изригвания се запази, магнитните бури не просто ще съсипят нормалния живот на планетата ни, но ще взимат и хиляди преки жертви. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия