Създадоха хапче, благодарение на което косата ни няма да побелява

Възможно е в най-скоро време бялата коса да остане само спомен. Учени изобретиха медикамент от плодов екстракт, който предотвратява побеляването на косата. Хапчето ще се появи на пазара минимум след 4 години, след като премине през дълги и подробни е

2011-10-03 15:35:15
Създадоха хапче, благодарение на което косата ни няма да побелява
Възможно е в най-скоро време бялата коса да остане само спомен. Учени изобретиха медикамент от плодов екстракт, който предотвратява побеляването на косата. Хапчето ще се появи на пазара минимум след 4 години, след като премине през дълги и подробни експерименти.

Козметичната компания "L`oreal" се надява, че хапчето ще успее да накара жените да боядисват косите си по-рядко, защото боите са вредни за тяхното здраве и й външен вид. Очаква се продуктът да се използва от жените и от мъжете. Той ще бъде за ежедневна употреба като хранителна добавка и ще бъде на цена, достъпна за всеки.

В медикамента има екстракт от неидентифициран плод, който успешно имитира тирозиназа - това е ензим, който предпазва производството на пигменти. Хапчето ще има за задача да попречи на процеса на побеляване на косата, който е известен още като оксидативен стрес.

Хората, които вече са възрастни и имат бели коси, се ядосват, че лекарството не е било създадено по-рано. Има и хора, които харесват посребрелите си коси и не биха променили техния цвят.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия