3-годишно момиченце похапва тухли като шоколад

Тригодишната Натали Хейхърст от американския щат Индиана похапва тухли така, както един нормален човек се наслаждава на шоколада. Момиченцето страда от рядкото психическо заболяване Pica, при което човек изпитва нужда да яде неща, които по при

2011-10-02 21:33:38
3-годишно момиченце похапва тухли като шоколад
Тригодишната Натали Хейхърст от американския щат Индиана похапва тухли така, както един нормален човек се наслаждава на шоколада.

Момиченцето страда от рядкото психическо заболяване Pica, при което човек изпитва нужда да яде неща, които по принцип нямат хранителна стойност. Ето защо то често слага в устата си всякакви необичайни предмети като тухли, пръчки и дори електрически крушки.

Майката на Натали – Колийн, разкрива, че болестта на дъщеря й се е превърнала в най-големия й страх. Нерядко детето поглъща такива предмети, които могат сериозно да увредят вътрешните му органи. Постоянното наблюдение над него пък невинаги е възможно.

„Един ден сложих Нати да спи и отидох в кухнята, за да измия чиниите. По едно време тя се появи, устата й кървеше и от нея изскачаше една жичка. Веднага се досетих, че е изяла електрическа крушка. Бях ужасена от това, което погълнатите стъкла могат да направят в тялото й. Веднага я заведох в детска болница, където успешно отстраниха стъкълцата от храносмилателната й система”, сподели за в. “Mirror” Колийн Хейхърст.

„Има добри дни, в които тя се опитва да изяде нещо опасно само веднъж. Има обаче и такива, в които това се случва постоянно. Най-голямото ми притеснение е, че Нати може да погълне нещо отровно без със съпруга ми да сме там и да разберем. Страхувам се какво може да се случи”, допълни още отчаяната майка.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия