Какво говорят нашите рисунки?

Често  се случва, докато говорим по телефона или  седейки на някакво събрание, съвсем несъзнателно, да започнем да чертаем или рисуваме кръгчета, цветя, сърчица... Според психолозите, обаче, тези рисунки  могат да разкрият много от

2011-10-02 15:48:56
Какво говорят нашите рисунки?
Често  се случва, докато говорим по телефона или  седейки на някакво събрание, съвсем несъзнателно, да започнем да чертаем или рисуваме кръгчета, цветя, сърчица...
Според психолозите, обаче, тези рисунки  могат да разкрият много от нашия характер.

Когато си  рисуваме слънца,  къщички или цветя, това означава, че не ни е толкова весело на душата, както би могло да се предположи от рисунките. Точно обратното.  Човекът, който рисува подобни рисунки мечтае за приятелство и нежност. Затова той трябва да се постарае да задълбочи контактите си с хората и да бъде по-често в средата на близки хора.

Ако рисувате мрежа, вие чувствате, че сте попаднали в рисковано или  неловко положение. Склонни сте да преглъщате обидите и да скривате раздразнението  си.

Ако рисувате  човечета, това изображение е признак за безпомощност или желание да отклоните молба или да избегнете някакво задължение.

Шахматното поле означава, че вероятно се намирате в неприятно или дори затруднено положение.  Ако често си драскате подобно изображение, то може би страдате от скрити комплекси.

Преплетените кръгчета показват, че вероятно си мислите за стабилна връзка. Тази рисунка изразява желанието ви да участвате в някакво начинание. Защото в момента вие чувствате, че сте останали извън събитията.

Спирали, кръгове и вълнообразни линии означават, че вие  малко се вълнувате от чуждите проблеми или те въобще не ви интересуват. Възможно е да преживявате лека  криза. Бъдете по-внимателни в реакциите си, защото можете да избухнете и да обидите и без причина събеседника си.

Драсканиците от всякакъв вид изразяват  досада от разговора, скука или просто, че в момента  ви е писнало от всичко.

Ако рисувате преплетени сърца, вие сте преизпълнени с чувства. Вътрешно ви се иска да разцелувате целия свят.  В същото време, обаче, се опитвате да се държите хладно и  се опитвате да скриете тази ‘слабост’. Помислете дали си заслужава.

Когато  рисувате квадрати, триъгълници или други геометрични фигури, ясно е едно -трудно биха ви подвели. Имате твърди убеждения, знаете какво целите и не сте склонни да скривате мнението си.  Обикновено сте съсредоточени и  не изпускате главното и нюансите.

Пчелни килийки говорят за стремеж към спокойствие, хармония и подреден живот.  А може пък да означава и желание да свиете семейно гнездо.

Кръгчетата изразяват чувство за вина, възникнало от телефонния разговор.  Нещо ви тежи -  или вие се укорявате за нещо, или събеседникът ви ви упреква за нещо. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия