В най-скоро време в Европа All Inslusive-а ще бъде забранен

В най-скоро време All Inclusive-а може да остане в миналото, поне в Европа. Причината е, че хотелите разхищават огромни количества храна, а идеята на ЕС е максимално да се ограничава генерираният отпадък. Промоциите в по-големите магазини, където

2011-09-30 00:57:00
В най-скоро време в Европа All Inslusive-а ще бъде забранен
В най-скоро време All Inclusive-а може да остане в миналото, поне в Европа. Причината е, че хотелите разхищават огромни количества храна, а идеята на ЕС е максимално да се ограничава генерираният отпадък.

Промоциите в по-големите магазини, където плащаш по-малко, а взимаш повече, също може да бъдат забранени. Повечето потребители в крайна сметка изхвърлят около половината от закупеното.

Във Виена само за 24 часа се изхвърля такова количество хляб, което ще стигне за 200 000 жители на Африка. Няма данни какви количества храна се изхвърлят в България, но никак не са малко.

ЕС имаше за цел да намали битовите отпадъци под 300 килограма на човек за една година, но засега те са около 550 килограма. В България човек изхвърля за една година около 470 килограма. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия