Всъщност мъжете са слабият пол !

Дамите се водят представителки на слабия пол, но когато говорим за болести и инфекции, по-слаби са мъжете. Природата е дала на жените силен имунитет и това определено им помага да се справят значително по-добре с микробите. Дамите са генетично про

2011-09-30 00:38:57
Всъщност мъжете са слабият пол !
Дамите се водят представителки на слабия пол, но когато говорим за болести и инфекции, по-слаби са мъжете. Природата е дала на жените силен имунитет и това определено им помага да се справят значително по-добре с микробите.

Дамите са генетично програмирани да имат по-висока издръжливост на инфекции и рак, имат и резервна система, която бори различните заболявания. Мъжете, които често боледуват, никак не преиграват, просто нямат добра имунна система.

Често се случва в една двойка и мъжа, и жената да се разболеят, но докато представителите на силния пол прекарват няколко дни в леглото, дамите продължават да вършат своите ежедневни задължения, въпреки че са болни.

Жените имат по-силна имунна система, защото имат допълнително копие на женската Х-хромозома, докато при мъжете имат едно, по-малко Y-хромозома. Дамите имат по-голям достъп до молекули, наречени микро-РНК. Те са основни регулатори на имунната система и изключват гените в мъжката Х-хромозома.

При представителите на силния пол тя има едно-единствено копие и по този начин те нямат двойно предимство от двете Х-хромозоми при жените. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия