Идва ли времето на дълголетниците?

Според ръководителя на Фонда на Матусаил - известен британски геронтолог, в близкото десетилетие ще се появят медицински технологии, способни да удължат човешкия живот най-малко с тридесет години.  А след още  двадесет - вероятно ще бъд

2011-09-29 22:10:31
Идва ли времето на дълголетниците?
Според ръководителя на Фонда на Матусаил - известен британски геронтолог, в близкото десетилетие ще се появят медицински технологии, способни да удължат човешкия живот най-малко с тридесет години.  А след още  двадесет - вероятно ще бъде открит метод да се живее и до 1000 години.

В момента съществуват два основни подхода в борбата със стареенето. Първият - геронтологически, когато се прави  опит да се избегне натрупването на възрастови дефекти в организма.

Вторият - гериатрически, основан на това, да не се допуска преминаването на дефектите в  болести.

Обри де Грей, ръководителят на Фонда на Матусаил, смята, че и двата подхода са несъстоятелни и е измислил трети, като го нарекъл ‘Инженерен метод’,  чиято същност е отстраняването на  ефектите едва след тяхното възникване. Според британския геронтолог, има само седем категории биологически процеси, които пораждат дефекти и за много от тях вече са открити методи за противодействие.

Де Грей стига и по-далече - според него има 50-процентова вероятност, човекът, който ще прекрачи границата от 150 години, вече да е на около 60.

Според него, процедурите по подмладяване ще са общодостъпни и съвършено безплатни, тъй като успешната борба със стареенето ще стане икономически изгодна за обществото.  Освен това, няма смисъл да се опасяваме от пренаселване - когато настъпи времето, щели да  се появят механизмите за саморегулация на числеността на населението.

Реалност или фантазия -  изберете сами!  
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия