Тегне ли прокоба над сградата на Народното събрание?

Говори се, че над сградата на българския парламент тегне прокоба, защото той е построен върху гробище. И то не едно, а цели две, но от две различни епохи. Според астролози, именно тази прокоба е причина за честите скандали между депутатите. И

2011-09-28 16:53:23
Тегне ли прокоба над сградата на Народното събрание?
Говори се, че над сградата на българския парламент тегне прокоба, защото той е построен върху гробище. И то не едно, а цели две, но от две различни епохи. Според астролози, именно тази прокоба е причина за честите скандали между депутатите.

Историческите документи показват, че  източната част на сградата на Народното събрание се намира върху римско гробище  от 5-6 в.  Днес  отгоре се намира кабинетът на парламентарния шеф.  

Под северната част на  сградата пък е имало  турско гробище, известно като ‘позорното гробище’. Там през 13-ти век турците погребвали престъпниците и крадците на София.

Сградата на символа на тоталитаризма - бившият Партиен дом, също има славата, че около нея витаят тъмни сили.  През последните 20 години  всички председатели на парламента са правили неуспешни опити да преместят Народното събрание в сградата на Партийния дом.

Професор Огнян Герджиков, който бе председател на Парламента от 2001 до 2005 година дори успява да проведе успешен конкурс за избор на проект за преместването на Народното събрание в сградата на Партийния дом, но се отказва от нея, след  като  архитектът, победител в конкурса, починал.  Той умира загадъчно седмици, след като спечелва конкурса за преустройството  на фасадата на Партийния дом в стъклена защитна завеса. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия