Българските съкровища със запазено място в тематичните сбирки на Лувъра

Както вече съобщихме, българските съкровища влизат в Лувъра.  Това заяви шефът на френския музей Анри Лоарет.   Лоарет е  очарован от България и е категоричен, че византийското изкуство, което е открито по нашите земи, ще има за

2011-09-28 12:08:19
Българските съкровища  със запазено място в тематичните сбирки на Лувъра
Както вече съобщихме, българските съкровища влизат в Лувъра.  Това заяви шефът на
френския музей Анри Лоарет.  

Лоарет е  очарован от България и е категоричен, че византийското изкуство, което е открито по нашите земи, ще има запазено място в тематичните сбирки на Лувъра.

На церемония в българското посолство миналата седмица министърът на културата Вежди Рашидов връчи орден ‘Златен век’ на своя френски колега - Фредерик Митеран, както и на директора на Лувъра Анри Лоарет.  На церемонията специални гости бяха  френската певица с български корени, Силви Вартан и нейният съпруг - Тони Скоти, както и Жан Пол Вилен, който е в топ 10 на международните арт експерти и галеристи.

По информация на министър Рашидов,  Силви Вартан,   която завинаги  остава в историята на България, скоро ще получи най-чистия орден за хората на изкуството -  ‘Кирил и Методий’.

Силви Вартан  пожела успех в изборите на Росен Плевнелиев, с когото се видя в Париж.
Двамата обсъдиха възможностите за подобряване  на репутацията на България пред света.

Силви Вартан заяви, че има готовност да финансира със средства на фондацията си, създаването на нов музей в България или да подпомогне музикалното училище в София.
Обсъдено бе и отбелязването на годишнината на певицата от излизането й на сцена, която е планувана за ноември.  Подобно събитие може да събере на едно място много ярки личности от цял свят  и да привлече тяхното внимание към България. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия