Има хора, които смятат, че къпането след секс действа като контрацептив

Наскоро направено проучване по случай Световния ден на контрацепцията показа, че голяма част от тийнейджърите и младите хора практикуват необезопасен секс и имат ниска сексуална култура. Броят на младите, които имат нов партньор и не правят безоп

2011-09-27 21:30:19
Има хора, които смятат, че къпането след секс действа като контрацептив
Наскоро направено проучване по случай Световния ден на контрацепцията показа, че голяма част от тийнейджърите и младите хора практикуват необезопасен секс и имат ниска сексуална култура.

Броят на младите, които имат нов партньор и не правят безопасен секс с него, се е увеличил с цели 111% във Франция, а в Англия и Америка съответно с 19% и 39%.

Няма значение от къде са родом младите хора, нямат задръжки, получават изкривена информация относно секса и начини за предпазване от болести, предавани по полов път и нежелана бременност. Именно заради това съществуват най-различни митове, свързани с темата. Ако тийнейджърите имаха достъп до информация, свързана със секса, те щяха да имат възможността да направят избор, който определено ще окаже влияние върху техния сексуален живот.

Най-разпространеният проблем е броят на нежеланите бременности сред младежите. Това е достатъчен показател, че младите хора имат ниско сексуално образование.

В Европа половината от младежите получават нужната информация по време на специални часове, които се провеждат в училищата, в сравнение със 75% в Америка, Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка.

33% от участниците в проучването споделили, че смятат, че къпането след секс е достатъчно, за да се предпазят от нежелана бременност. В Индия и Тайланд хората са на мнение, че сексът по време на менструация е безопасен и не може да се забременее.  Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия