Качиха в интернет решени задачи от учебниците по математика, химия и физика на всички издателства

Дали свърши вече времето на трудните домашни? Неизвестни компютърни маниаци качиха в интернет повечето от задачите в учебниците по математика, физика и химия на всички издателства. В момента два сайта се конкурират  в интернет-пространств

2011-09-27 16:36:31
Качиха в интернет решени задачи  от учебниците по математика, химия и физика на всички издателства
Дали свърши вече времето на трудните домашни? Неизвестни компютърни маниаци качиха в интернет повечето от задачите в учебниците по математика, физика и химия на всички издателства.

В момента два сайта се конкурират  в интернет-пространството за ‘любовта’ на тийнейджърите от 5-ти до 12-ти клас.

На учениците, обаче, това не им е достатъчно - те искат да могат да преписват  задачите и по другите предмети, както и темите по български език.  В единият от сайтовете Doimashno.bg решените задачи са общо 4240, като 1504 са  по математика, а останалите по физика и химия. Конкуренцията, обаче, Domashno.net, бие рекорда със 7358 задачи. За да можеш да препишеш задачите е нужно само да се регистрираш.  Разбира се, и да не те мързи да преписваш. Тегленето е напълно безплатно.

Най-голямата трудност тийнейджърите изпитват при транскрипцията    на обясненията от  латиница на кирилица.  Във втория сайт,  обаче, проблемът е решен - там всичко е на кирилица.  Ученикът трябва само да избере издателството, учебника и  номера на урока.  В сайтовете могат да се намерят и речници с основни понятия в точните науки и най-необходимите формули. Могат да се намерят и виртуални тестове, чрез които младежът може и сам да провери знанията си и да види къде куцат те.

Но нищо не може да задоволи  тийнейджърите, на които  не им се учи. Те искат хакерите да се заемат и със сборниците със задачи, откъдето по-изобретателните  учители  дават задачи. Така покритието щяло да е пълно. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kandidatbg
преди 12 години

Хаха, идеята е похвална, но реализацията е много, много слаба. Разгледайте ***.kandidat.bg за да разберете как всъщност трябва да изглежда решението на една задача, за да се разбере от учениците, като хората. Аз ползвам Кандидат.БГ от 2 седмици и съм много очарован. Горещо го препоръчвам.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия