Правителственият авиоотряд отново спаси пострадала туристка

Вчера, правителственият авиоотряд спаси 31-годишна бургазлийка, която падна и  пострада в Калоферския Балкан. Мариета Боева била отседнала за почивните дни, заедно със съпруга си,  в хижа ‘Рай’ над Калофер. Семейството, с

2011-09-24 14:39:54
Правителственият авиоотряд отново спаси пострадала туристка
Вчера, правителственият авиоотряд спаси 31-годишна бургазлийка, която падна и  пострада в Калоферския Балкан.

Мариета Боева била отседнала за почивните дни, заедно със съпруга си,  в хижа ‘Рай’ над Калофер. Семейството, с  цяла група туристи,  излезли на разходка из района, който  всъщност е доста опасен. Туристката по невнимание се подхлъзнала  и пропаднала в дълбоко дере. Това се случило до водопада ‘Райското пръскало’

Съпругът на жената сигнализирал   за инцидента в Планинската спасителна служба. Спасителите веднага отреагирали и поискали разрешение за хеликоптер, тъй като теренът там е много неравен и опасен.

Премиерът Бойко Борисов  незабавно изпратил вертолет МИ-8 на авиоотряд 28, за да окажат  помощ на пострадалата.  Той поискал след спасителната операция да му бъде докладвано за развитието на акцията, както и за състоянието на жената.

Мариета Боева е настанена във ВМА със счупен крак. Според запознати, жената сама е поискала да се повика хеликоптер, който тя искала да си плати. Премиерът, обаче, разпоредил изпращането на правителствения отряд в Калоферския Балкан на помощ на пострадалата.

Спасителите от Планинската спасителна служба са категорични, че ако не е бил хеликоптерът, са щели да минат часове, докато жената бъде откарана до болницата. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия