Лейди Гага – потресена от самоубийството на свой гей почитател

Американската певица Лейди Гага останала потресена, след като научила за самоубийството на свой 14-годишен почитател, който твърдял, че е гей. Момчето дълги години наред било подложено на непрестанен тормоз от съученици и приятели заради сексу

2011-09-23 13:51:15
Лейди Гага – потресена от самоубийството на свой гей почитател
Американската певица Лейди Гага останала потресена, след като научила за самоубийството на свой 14-годишен почитател, който твърдял, че е гей.

Момчето дълги години наред било подложено на непрестанен тормоз от съученици и приятели заради сексуалната си ориентация. Именно това станало причина Джеръми Радемайър да сложи край на живота си в неделя (18 септември).

Научавайки за случилото се, Лейди Гага била съкрушена. Тя веднага стартирала кампания, с която се надява да забрани напълно подигравките в училище. Ексцентричната певица възнамерявала дори да се обърне към президента на САЩ Барак Обама, когото да помоли за необходимото съдействие при въвеждането на редица мерки, гарантиращи намаляването на самоубийствата сред тийнейджърите, подложени на тормоз.

„Последните дни прекарах в непрестанен плач. Насъбрала съм толкова много гняв в себе си. Трудно е да изпитваш любов, когато жестокостта на хората отнема нечий живот. Тормозът трябва да стане незаконен. Омразата е престъпление. Възнамерявам да се срещна с президента. Няма да спра да се боря. На това трябва да се сложи край”, гласяха част от публикациите на Лейди Гага на официалната й страница в Twitter.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия