Смейте се - смехът лекува!

Някои лекари определят смеха като  чудодейна сила  с благотворен ефект  върху тялото и ума.  Според други пък, той укрепва имунната система. Изследванията сочат, че при смях  в организма се понижава  нивото на стр

2011-09-23 12:26:22
Смейте се - смехът лекува!
Някои лекари определят смеха като  чудодейна сила  с благотворен ефект  върху тялото и ума.  Според други пък, той укрепва имунната система.

Изследванията сочат, че при смях  в организма се понижава  нивото на стресовите хормони - кортизол и адреналин. Едновременно с това се освобождават хормони на щастието /т. нар. ендорфини/, които пък имат отпускащ мускулите и болкоуспокояващ ефект. По този начин смехът намалява насъбралото се в човека напрежение.

Психиатри твърдят, че има успешно излекувани пациенти с депресии, без взимането на каквито и да е медикаменти, само чрез смехотерапия.

Специалистите съветват да гледаме на смеха като на игра. Чрез нея всеки може да се отдалечи за малко от образа си на възрастен, сериозен, зрял човек и да се пренесе в детството си, когато не е имал толкова грижи и се е забавлявал достатъчно. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия