Погребална агенция предлага втечняване на трупове вместо кремация

Американска погребална агенция предлага алтернатива на кремацията - втечняване. Труповете се превръщат в гъст кафяв сироп. Тленните останки на покойника се поставят в машина, която прилича на голяма пералня. Тя може да втечни трупа за 2-3 часа. Сироп

2011-09-23 02:02:48
Погребална агенция предлага втечняване на трупове вместо кремация
Американска погребална агенция предлага алтернатива на кремацията - втечняване. Труповете се превръщат в гъст кафяв сироп. Тленните останки на покойника се поставят в машина, която прилича на голяма пералня. Тя може да втечни трупа за 2-3 часа. Сиропът може да бъде излят дори в канализацията, докато костите се доставят на близките на починалия за погребение или кремация.

Процесът е клинично чист и екологичен. Флорида е поредният щат, в който е легално трупът да се втечнява. Тленните останки се поставят в разтвор от калиева основа и вода. Машината е под налягане, температурата се повишава до 180 градуса и така 2-3 часа, докато трупът стане кафяв сироп.

Машината използва абсолютно същите химически елементи, които се ползват от бактериите, когато се разлага трупът. Разликата е, че тук това става за броени часове, а в природата за години.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия