Най-ниската жена в света е с ръст 69 см (+снимки)

22-годишната американка Бриджит Джордан влезе в Книгата с рекордите на Гинес като най-ниската жена в света. Нейният ръст е едва 69 см., с 3 см. по-малък от този на досегашната рекордьорка - туркинята Елиз Коцаман. Бриджит и 20-годишният й брат

2011-09-21 18:23:32
Най-ниската жена в света е с ръст 69 см (+снимки)
22-годишната американка Бриджит Джордан влезе в Книгата с рекордите на Гинес като най-ниската жена в света. Нейният ръст е едва 69 см., с 3 см. по-малък от този на досегашната рекордьорка - туркинята Елиз Коцаман.

Бриджит и 20-годишният й брат Брад, който е висок 98 см, са обявени за най-ниските живи роднини в света. Ниският ръст и на двамата се дължи на вродената им първична недоразвитост тип ІІ на Майевски. Въпреки това обаче и Бриджит, и Брад, които са студенти в колежа “Kaskasia” в щата Илинойс, имат напълно пълноценен и активен начин на живот. Тя се занимава с танци и дори се изявява като мажоретка, а той се интересува от карате, баскетбол, гимнастика и правене на фокуси.

„Надяваме се, че поставяйки този рекорд, ще помогнем на много хора, които се чувстват притеснени от ръста си, да осъзнаят, че това всъщност не е проблем и няма нищо лошо да си различен”, коментираха Бриджит и Брад Джордан.

Вижте техни снимки:





Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия