Отнеха дете от родителтие му – били твърде стари, за да го отгледат

Италианските власти отнеха дете от родителите му с довода, че те са твърде стари и не могат да го отгледат. 57-годишната жена на име Габриела и 70-годишният й съпруг Луиджи в продължение на около 2 десетилетия правили неуспешни опити да си имат

2011-09-20 11:18:23
Отнеха дете от родителтие му – били твърде стари, за да го отгледат
Италианските власти отнеха дете от родителите му с довода, че те са твърде стари и не могат да го отгледат.

57-годишната жена на име Габриела и 70-годишният й съпруг Луиджи в продължение на около 2 десетилетия правили неуспешни опити да си имат бебе. Двамата дори кандидатствали за осиновяване, но не били одобрени.

Ето защо през 2008 година Габриела и Луиджи решили да се доверят на най-новите технологии в областта на медицината и да използват донорска яйцеклетка. Изкуственото оплождане било извършено извън Италия, тъй като в страната има ограничения за възрастта на жените, които могат да се подложат на подобни интервенции.

Когато обаче най-накрая щастието почукало на вратата им и те се сдобили с така мечтаното бебе, радостта им била бързо помрачена от властите в Италия, които, научавайки за случая, веднага предприели необходимите според тях действия за отнемането на детето от възрастните му родители.

„Тези „родители” са избрали да се противопоставят на законите на природата – нещо, което е в ущърб на тяхното момиченце. Съпрузите не са взели под внимание годините си и факта, че вероятно това дете ще остане сираче на много ранна възраст или пък ще трябва да се грижи за остарелите си родителите, когато все още не може да полага грижи дори за себе си”, коментира представител на властите в Италия.

Адвокатите на Габриела и Луиджи де Амброзис в момента обжалват решението на съда.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия