Родителите искат да се върнат физическите наказания в училище

Почти 50% от жителите на Великобритания искат в училищата отново да бъде разрешено да се налагат на непослушните ученици физически наказания. В направеното проучване са взели участие над 2 000 души. Изненадващо, но 19% от учениците искат същото. Т

2011-09-20 02:02:00
Родителите искат да се върнат физическите наказания в училище
Почти 50% от жителите на Великобритания искат в училищата отново да бъде разрешено да се налагат на непослушните ученици физически наказания. В направеното проучване са взели участие над 2 000 души.

Изненадващо, но 19% от учениците искат същото. Те са на мнение, че суровите наказания ще подобрят дисциплината по време на час.

Министерството на образованието в Англия започна кампания, която цели да се подобри редът в учебните заведения, като децата трябва да са на ясно кой е главният в училище. Почти 100% от родителите и 68% от учениците смятат, че преподавателите трябва да имат право да демонстрират властта си в училище.

Учителите ще имат правото да отнемат вещи от учениците - mp3-ки, GSM-и, ножове, цигари, наркотици, алкохол и пр. През 1984 година физическите наказания били забранени. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия