Дами, вижте кои храни задължително трябва да присъстват в менюто ви

Здравословният начин на живот определено ни помага да предотвратим доста заболявания, като сред тях са проблемите със сърцето, симптомите на климакса, рака на гърдата и т.н. След направено проучване бе установено кои са най-полезните храни, които дам

2011-09-19 02:08:15
Дами, вижте кои храни задължително трябва да присъстват в менюто ви
Здравословният начин на живот определено ни помага да предотвратим доста заболявания, като сред тях са проблемите със сърцето, симптомите на климакса, рака на гърдата и т.н. След направено проучване бе установено кои са най-полезните храни, които дамите трябва да консумират редовно, за да се радват на крепко здраве.

Кисело мляко - ежедневната му консумация ще осигури на жените нормална микросреда на стомаха им.

Домати - в тях има високо съдържание на ликопин, а той защитава представителките на нежния пол от рак на шийката на матката и рак на гърдата.

Орехи - ежедневната консумация на тези ядки ще понижи значително риска от развитие на рак и ще подобри състоянието на костите.

Зеле - то е полезно за здравето, защото укрепва костите и прави имунитета по-силен.

Червени боровинки - те са особено полезни за хората, които имат проблеми с пикочно-половата система. Сокът от тези плодове прави ефикасна профилактика на пикочните пътища.

Ленено масло - в него има високо съдържание на омега-3 мастни киселини. Ако имате висок холестерол, трябва всеки ден да пиете по 1-2 супени лъжици, за да намалите симптомите на климакса.

Сьомга - в нея има доста омега-3 мастни киселини, а те ще помогнат на организма да се справи със стресовите ситуации, с които е наситено ежедневието ни. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия