Мобилни експерти-психолози ще борят агресията в училищата

Със заповед на просветния министър Сергей Игнатов,  от  началото на новата учебна  година, е сформирана група от експерти-психолози, които ще обикалят страната и ще се опитват да се борят с агресията  в училищата. Те ще ре

2011-09-14 18:03:58
Мобилни експерти-психолози ще борят агресията в училищата
Със заповед на просветния министър Сергей Игнатов,  от  началото на новата учебна  година, е сформирана група от експерти-психолози, които ще обикалят страната и ще се опитват да се борят с агресията  в училищата.

Те ще реагират на спешни сигнали за деца в риск и ще могат да реагират, както при  случаи на насилие в семейството, така и при  прояви на агресия между  самите ученици.  Психолозите ще работят и с деца, жертви на трагедии или инциденти.

Специалистите са основно от големи градове като София, Бургас, Варна и Пловдив, но те ще бъдат така разпределени, че всеки от тях ще отговаря за определен район. Така при получаване на сигнал, те ще бъдат длъжни да се отзовават незабавно. Сигналите могат да бъдат подавани както от  децата и   учителите им,  така и  от  техни близки.

Новият училищен закон пък предвижда вече да бъдат назначавани психолози и в училища с 250 деца.  Досега това се случваше само при наличие на  500 броя ученици в училището. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия