Нивото на тестостерон при мъжете спада, след като станат бащи

Нивото на тестостерон в кръвта на мъжете значително спада, след като те станат бащи, сочат резултатите от мащабно изследвани на учени от университета Нортуестър в щата Илинойс. За да стигнат до това заключение, изследователите провели експерим

2011-09-13 17:52:38
Нивото на тестостерон при мъжете спада, след като станат бащи
Нивото на тестостерон в кръвта на мъжете значително спада, след като те станат бащи, сочат резултатите от мащабно изследвани на учени от университета Нортуестър в щата Илинойс.

За да стигнат до това заключение, изследователите провели експеримент с участието на няколко хиляди мъже на възраст 21 години. Всички те били подложени на тестове за определяне нивата на половия хормон тестостерон в кръвта. Пет години по-късно участниците били отново извикани за тестове.

Оказало се, че при всички се наблюдава известен спад на тестостерона, дължащ се на напредването на възрастта. При представителите на силния пол, които вече имали деца, обаче, нивата на мъжкия полов хормон били средно с около два пъти по-ниски от тези на останалите.

Според учените, резултатите от изследването доказват, че въпреки всичко, мъжете все пак са биологично програмирани да създават семейство и след това да се грижат за него (което включва и ограничаването на безразборните сексуални контакти с други жени).
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия