Фараонски афродизиак

Тайната на египетския фараон Рамзес II се състояла в пълноценното му хранене. Това поне разказват  намерени древни  папируси. Фараоните  били олицетворение на Слънчевия Бог на Земята. По тази причина те трябвало да бъдат винаги във

2011-09-11 14:42:56
Фараонски афродизиак
Тайната на египетския фараон Рамзес II се състояла в пълноценното му хранене. Това поне разказват  намерени древни  папируси. Фараоните  били олицетворение на Слънчевия Бог на Земята. По тази причина те трябвало да бъдат винаги във форма. Затова Рамзес II  употребявал много чесън и зелени подправки.

Изследванията говорят, че чесънът засилва кръвообращението и способства за повишаването на ‘мъжката сила’.  Според японците, пък, главното в храната е настроението. Ето защо,  тя     трябва да се  приготвя  с усмивка на уста.

В древните папируси е запазена рецептата на  специална салата от менюто на Рамзес II.

За салатата са необходими магданоз, копър, листа от салата и леко сварен карфиол. Прибавя се и чесън, но той не трябва да се счуква или стърже на ренде, защото витамините се губят.  Салатата се смесва със сметана, а отгоре обилно с поръсва с настъргани лешници или орехи.  Към тази салата може да се прибави риба, месо или  морски дарове.

Е, тази смес трудно би могла да се нарече само салата. То си е направо солидно ядене. Все пак, независимо, че това е  древна рецепта, нищо не пречи  да си я приготвим вкъщи, важното е  да спазваме мярката... Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия