Дъжд от пари се изсипа върху парагвайски богомолци (+снимки)

Истински дъжд от пари се изсипа върху главите на парагвайски богомолци на 8 септември. Повече от десет хиляди католически поклонници посетиха църквата „Света Дева Мария” в град Гуарамбаре, за да отбележат рождението на Пресвета Бого

2011-09-10 15:27:18
Дъжд от пари се изсипа върху парагвайски богомолци (+снимки)
Истински дъжд от пари се изсипа върху главите на парагвайски богомолци на 8 септември.

Повече от десет хиляди католически поклонници посетиха църквата „Света Дева Мария” в град Гуарамбаре, за да отбележат рождението на Пресвета Богородица. Както повелява традицията, по-заможните жители на града се качиха на камбанарията на катедралата и оттам започнаха да хвърлят пачки с пари към по-бедните си съграждани.

Както всяка друга година, така и през тази, събитието предизвика истинска суматоха. Хиляди хора се стичаха от всички краища на града и се надпреварваха в това кой ще успее да грабне повече банкноти. Разбира се, с предимството бяха децата, които бяха наредени на първа линия, точно под камбанарията.

Въпреки че раздаването на пари по този начин създава редица предпоставки за неприятни инциденти, от общината на град Гуарамбаре заявиха, че не могат по никакъв начин да се противопоставят на традицията, която повелява в деня на рождението на Пресвета Дева Мария по-заможните граждани да споделят богатствата си с по-бедните. На мястото обаче присъстваха десетки лекари екипи, готови при нужда веднага да се притекат на помощ.

Вижте снимки от честването на празника:










Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия