Вижте кучето с най-дългите уши в света (+ снимки)

Кучето Храбър има най-дългите уши в света и ще бъде вписано в Книгата за рекордите на Гинес. Дясното ухо на четириногото е дълго 34.3 сантиметра, а лявото - 31.1 сантиметра, сумарно двете са с по-голяма височина от най-ниския човек, който е висок 59.

2011-09-07 12:39:10
Вижте кучето с най-дългите уши в света (+ снимки)
Кучето Храбър има най-дългите уши в света и ще бъде вписано в Книгата за рекордите на Гинес. Дясното ухо на четириногото е дълго 34.3 сантиметра, а лявото - 31.1 сантиметра, сумарно двете са с по-голяма височина от най-ниския човек, който е висок 59.7 сантиметра.

8-годишното куче е имало доста проблеми преди заради дългите си уши. Когато Храбър бил малко пале, той често се спъвал в тях, докато тичал надолу по стълбите на къщата, където живее.

Кучето е голяма атракция в Болдър, Колорадо. Често се случва хората специално да спират автомобилите си, за да го видят и снимат и да поискат от стопанката му разрешение, за да пипнат ушите му, което не се харесва на Храбър, но той стоически търпи това.

Повечето хора смятат, че големите уши помагат на четириногото да чува по-добре, но всъщност те му служат, за да надушва по-добре. Когато размаха ушите си, Храбър приближава миризмата към носа си.








Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия