Татуировките могат да доведат до рак на кожата

Увеличава се броят на хората, които си правят рисунки по тялото, следвайки модните тенденции, наложени от известните личности. Изследванията показват, че мастилата, които се вкарват под кожата, съдържат вредни вещества, които са канцерогенни и чес

2011-09-05 14:16:07
Татуировките могат да доведат до рак на кожата
Увеличава се броят на хората, които си правят рисунки по тялото, следвайки модните тенденции, наложени от известните личности.

Изследванията показват, че мастилата, които се вкарват под кожата, съдържат вредни вещества, които са канцерогенни и често предизвикват смущения в еднодикринните функции.

Учените направили проучвания, за да установят какви са дълготрайните ефекти от мастилата и какво се случва, когато те се разграждат в организма под въздействието на светлина. Най-често татуировките се правят с химикала бензопирен, който е един от най-канцерогенните. Направените тестове с животни еднозначно показали, че този химикал причинява рак на кожата.

Цветните мастила съдържат в себе си титан, олово, никел, кадмий и хром, които също могат да причинят тежки заболявания и енергии. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия