Мъже, заложете на аеробиката, ако искате да имате "плочки" на корема

Ако представителите на силния пол имат желание да се сдобият с перфектни коремни мускули, то те трябва да се захванат сериозно с аеробика, защото тя е 20 пъти по-ефективна от вдигането на тежести. До този извод стигнали учените, след като направил

2011-09-02 02:10:30
Мъже, заложете на аеробиката, ако искате да имате
Ако представителите на силния пол имат желание да се сдобият с перфектни коремни мускули, то те трябва да се захванат сериозно с аеробика, защото тя е 20 пъти по-ефективна от вдигането на тежести.

До този извод стигнали учените, след като направили изследване, в което участвали близо 200 доброволци между 18 и 70 години, които имали проблем с килограмите и водели заседнал начин на живот. Те били подложени на най-различни физически упражнения в продължение на 240 дни. Тези, които се занимавали редовно с аеробика, изгубили 20 пъти повече коремни тлъстини в сравнение с тези, които наблягали на вдигането на тежести. Те от своя страна натрупали допълнителна мускулна маса.

Силовите упражнения подобряват общата физическа сила, но пък не са толкова ефективни при топенето на коремните мазнини. Аеробиката е по-подходяща, когато човек има нужда да се отърве от излишните килограми.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
senka7a3
преди 11 години

Аз съм на 12 години и имам мазнини на корема които трябва да ги махна може ли да ми кажете как мога да си стегна корема.По принцип тренирам футбол и искам да имам стегнат корем. skype:senay_99.kj


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия