В най-скоро време ще се появи изкуственото месо, което ще струва 200 000 британски лири

Учени от Холандия използвали клетки от животни, за да създадат изкуствено месо. Първото експериментално месо ще бъде готово за консумация до половин година. То, обаче, ще бъде доста скъпо - парче, което е голямо колкото сандвич, ще струва над 200 000

2011-09-02 01:47:14
В най-скоро време ще се появи изкуственото месо, което ще струва 200 000 британски лири
Учени от Холандия използвали клетки от животни, за да създадат изкуствено месо. Първото експериментално месо ще бъде готово за консумация до половин година. То, обаче, ще бъде доста скъпо - парче, което е голямо колкото сандвич, ще струва над 200 000 британски лири.

Изкуствените местни продукти унищожават нуждата да се отглежда и убива добитък. Населението на планетата Земя се увеличава с всеки изминал ден и в най-скоро време селското стопанство няма да може да осигурява нужното количество месо. По магазините ще се появят изкуствено агнешко, пилешко, свинско и говеждо.

Изкуственото месо се състои от хиляди стволови клетки, които образуват ленти мускулна тъкан. Учените обещаха, че ще направят първата наденица от епруветка до половин година, засега изкуствените местни продукти са сиви и влажни, но в бъдеще те ще приличат доста на истинското месо. Все още не е ясно какъв е вкусът на изкуственото месо.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия