Създават хапче, което да предпазва от слънчево изгаряне

Разработва се хапче, което предпазва от слънчево изгаряне и което може да остави защитните мазила и лосиони в миналото.  В момента учените работят по съединение, което се използва от коралите за защита от вредните ултравиолетови лъчи. Благодарен

2011-08-31 15:45:59
Създават хапче, което да предпазва от слънчево изгаряне
Разработва се хапче, което предпазва от слънчево изгаряне и което може да остави защитните мазила и лосиони в миналото.  В момента учените работят по съединение, което се използва от коралите за защита от вредните ултравиолетови лъчи. Благодарение на новата таблетка, хората няма да имат нужда да използват слънцезащитни средства, когато се пекат на плажа/басейна. Хапчето ще се продава в аптеките без рецепта и няма да бъде по-скъпо от останалите продукти, които предпазват кожата от вредните слънчеви лъчи.

Коралите в Големия бариерен риф в Австралия оцеляват под горещите слънчеви лъчи, благодарение на обитаващите ги водорасли, които произвеждат химикали, които се превръщат в защитно съединение. Учените установили, че не само коралите се предпазват по този начин, такава защита имат и рибите, които се хранят с корали.

Ако всичко върви по план се очаква хапчето да се появи на пазара до пет години. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
samotnos1rce
преди 11 години

Какви ли хапчета не измислят вече!? :X


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия