Алкохолиците се познават по... пръстите

Германски изследователи от Нюрнбергския университет откриха връзка между дължината на пръстите и склонността на човек на определен етап от живота си да се превърне в алкохолик. За целта те провели изследване с участието на 286 души, от които 13

2011-08-30 18:31:14
Алкохолиците се познават по... пръстите
Германски изследователи от Нюрнбергския университет откриха връзка между дължината на пръстите и склонността на човек на определен етап от живота си да се превърне в алкохолик.

За целта те провели изследване с участието на 286 души, от които 131 са страдали от алкохолна зависимост, а останалите нямали подобен проблем.

С голям интерес учените установили, че при алкохолиците съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст е по-ниско, отколкото при останалите. Те обаче все още нямат логично обяснение на тази зависимост.

Известно е, че дължината на пръстите зависи до голяма степен от пренаталния тестостерон, на който е подложен плода още в утробата на майката. Излагането на прекалено високи нива на този хормон между 9-ата и 18-ата седмица на бременността води до по-къс показалец и по-дълъг безименен пръст на новороденото.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия