Жените пропиляват 50 млрд. литра вода, за да си обръснат краката

Жените пропиляват по 50 млрд. литра вода годишнo, за да си обръснат краката, сочат резултатите от проучване на британската компания за водоснабдяване Thames Water. Оказва се, че една на всеки три от дамите на Острова оставя душа да тече, докат

2011-08-27 10:23:54
Жените пропиляват 50 млрд. литра вода, за да си обръснат краката
Жените пропиляват по 50 млрд. литра вода годишнo, за да си обръснат краката, сочат резултатите от проучване на британската компания за водоснабдяване Thames Water.

Оказва се, че една на всеки три от дамите на Острова оставя душа да тече, докато обезкосмява краката си. По този начин годишно биват напразно изхабени около 50 млрд. литра вода, които са достатъчни за жителите на Лондон за цели 25 дни.

Един на всеки четирима пък оставя чешмата да тече, докато си мие зъбите, а това пропилява по 120 млрд. литра вода годишно.

Резултатите от проучването също така сочат, че въпреки значителното пилеене на вода от британците, цели 90% от тях изпитват вина от това и осъзнават необходимостта от пестене и опазване на водните ресурси.

През последните години недостигът на вода в световен мащаб е сред най-бързо разрастващите се проблеми. В Европа все по-чести засушавания могат да се наблюдават в държавите от централните и югоизточните части на континента. Една от главните екологични политики, провеждани от ЕС, е свързана с по-ефективното използване на водата и опазването на водните ресурси.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия