Колко често лъжем?

Един средностатистически човек изрича средно от 2 до 3 лъжи в рамките на 10-минутен разговор с непознат, сочат резултатите от изследване на учени от Масачузетския университет. За да стигнат до това заключение, те провели експеримент, в който п

2011-08-26 12:20:41
Колко често лъжем?
Един средностатистически човек изрича средно от 2 до 3 лъжи в рамките на 10-минутен разговор с непознат, сочат резултатите от изследване на учени от Масачузетския университет.

За да стигнат до това заключение, те провели експеримент, в който помолили няколко двойки непознати да подхванат някакъв разговор. Само за 10 минути 60% от участниците в изследването поне веднъж проявили неискреност към събеседника си, като средният брой на изречените от всички лъжи бил приблизително 2,92.

Според резултатите от сходно проучване един средностатистически човек лъже в от 30 до 38% от разговорите си с други хора, като най-често това се случва при събеседване с родителите. Почти 100% от обвързаните пък признават, че изричат лъжи пред интимния си партньор в поне една трета от разговорите си с него. 95% от хората, търсещи работа, са готови да излъжат бъдещия си шеф, ако това ще им спечели желаното работно място. 41% вече са го правили.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия