Как да разпознаете лъжеца?

Учените установиха кои са основните признаци, по които човек може да разбере дали го лъжат. Първият и най-известен е почесването по носа. Кръвното налягане, когато човек лъже, се покачва, а това води до освобождаване на хистамин, който провокира в

2011-08-26 00:19:02
Как да разпознаете лъжеца?
Учените установиха кои са основните признаци, по които човек може да разбере дали го лъжат.

Първият и най-известен е почесването по носа. Кръвното налягане, когато човек лъже, се покачва, а това води до освобождаване на хистамин, който провокира възпаление на лигавицата на носа. Целият този процес кара човек да има желанието да се почеше.

Лъжците използват думи като "по принцип", "понякога", "почти никога", "вероятно" и т.н., често се усеща пауза по време на разговорите.

Когато човек лъже се доближава максимално до своя събеседник, за да му каже индиректно "Аз съм честен и не те лъжа, бъди на моя страна".

Лъжецът има навика да облизва устните или да кашля, когато говори неверни неща. Това се случва заради притока на адреналин в кръвта, който води до пресъхване на устната кухина.

Често лъжците скръстват ръцете си и стискат юмруци - това им е нещо като защитна реакция.

Когато хората лъжат, техните крака и ръце започват да изстиват. Това се случва заради стесняването на кръвоносните съдове, които придвижват кръвта в централната част на тялото.

Когато човек не казва истината, обикновено той се изнервя и започва да говори повече от нужното, докато почитателите на истината се изразяват със значително по-малко думи.

Учените са установили, че 60% от хората лъжат 1-2 пъти в разговор, който трае 10 минути, те са на мнение, че лъжата е част от еволюционната стратегия на хората. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия