Предразположението към изневяра е на генетично ниво

След изследване на група учени от университета в Ню Мексико, станало ясно,че и при мъжете, и при жените е налице генетично предразположение към изневяра.  Според специалистите, причина за желанието на човека да кръшка е подсъзнателния стреме

2011-08-25 16:41:32
Предразположението към изневяра е на генетично ниво
След изследване на група учени от университета в Ню Мексико, станало ясно,че и при мъжете, и при жените е налице генетично предразположение към изневяра.  Според специалистите, причина за желанието на човека да кръшка е подсъзнателния стремеж към генетично разнообразие.

По време на изследването, учените са установили, че вероятността за женска изневяра нараства,  ако съпрузите са далечни роднини.

Изследователите са изучили подробно гените от комплекса МНС, които  влияят върху половото влечение и участват в имунната реакция на организма. В хода на експеримента те са стигнали да извода, че колкото по-високо е генетичното сходство между партньорите, толкова по-малко е влечението на жените към своя партньор.

Учените са на мнение, че в такива случаи вероятността от изневяра нараствала, защото разнообразието на гени  МHС е необходимо за здраво потомство и жените подсъзнателно действат  в тази  посока. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия