Парите или щастието?

Учени от Корнелския университет доказаха, че в днешно време повечето хора биха предпочели парите пред щастието. За да стигнат до това заключение, те провели изследване с участието на няколко хиляди мъже и жени на различни възраст. Всички те тряб

2011-08-25 14:35:22
Парите или щастието?
Учени от Корнелския университет доказаха, че в днешно време повечето хора биха предпочели парите пред щастието.

За да стигнат до това заключение, те провели изследване с участието на няколко хиляди мъже и жени на различни възраст. Всички те трябвало да направят своя избор – дали да получават по 150 000 долара годишна заплата и да имат малко свободно време, както и едва 6 часа за сън, или пък да получават по 80 000 долара, но да се радват на много свободно време и минимум 7,5 часа за спане нощем.

Изненадващо или не, по-голямата част от анкетираните предпочели по-високоплатената работа, макар да осъзнавали, че тя няма да им донесе повече щастие, ами дори напротив – ще направи животът им много по-напрегнат.

Като основни мотиви за избора си участниците в проучването посочили желанието си да осигурят по-голяма финансова сигурност за семейството си, както и възможността да се радват на по-висок социален статус.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия