Не се лишавайте от почивка!

Доста хора са склонни да пренебрегват нуждата си от почивка и годишен  отпуск. Това, обаче, не е правилно. Дори в медицината вече има термин  - ‘Синдром на липсата на отпуск’. И този синдром  се смята за причина за възн

2011-08-22 15:21:48
Не се лишавайте от почивка!
Доста хора са склонни да пренебрегват нуждата си от почивка и годишен  отпуск. Това, обаче, не е правилно. Дори в медицината вече има термин  - ‘Синдром на липсата на отпуск’.
И този синдром  се смята за причина за възникването на много заболявания.

Според американски психолози, когато човек постоянно се сблъсква с високи дози стрес, а едновременно с това пренебрегва  нуждата от пълноценна почивка, това е равносилно  на отравяне на организма.

Според специалистите, човешкият организъм постоянно се намира под въздействието на канцерогени и други вредни вещества, които могат да предизвикат сърдечен пристъп, инсулт, рак и други сериозни  заболявания.  След направено изследване, е установено, че работохолиците  живеят по-кратко.  

Американските учени са публикували статистика във връзка със ‘Синдрома на липсата на  отпуск’.  Тя показва, че редовната ежегодишна почивка от поне 2 седмици намалява риска от смърт с 20 процента. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия