Кучетата станаха телеманиаци

В днешно време голяма част от кучетата, отглеждани в домашни условия, са се превърнали в телеманиаци, сочат резултатите от проучване на OnePoll и Digital UK, проведено сред 1800 собственици на четириноги домашни любимци във Великобритания. Ока

2011-08-20 13:26:51
Кучетата станаха телеманиаци
В днешно време голяма част от кучетата, отглеждани в домашни условия, са се превърнали в телеманиаци, сочат резултатите от проучване на OnePoll и Digital UK, проведено сред 1800 собственици на четириноги домашни любимци във Великобритания.

Оказва се, че кучетата прекарват средно по около час на ден в гледане на любимите си телевизионни програми. Рекордьори в това отношение са лабрадорите, които отделят цели два часа дневно в гледане на телевизия. Веднага след тях се нареждат кокер шпаньолите, бордър колитата, джак ръселите и старфордширските бултериери.

Разбира се, четириногите домашни любимци демонстрират и определени предпочитания. Най-често те се нареждат пред телевизора, когато се излъчва някой сапунен сериал или пък шумно телевизионно шоу (в повечето случаи – музикално състезание). Едва 7% от кучетата обичат да гледат футболни мачове.

Според експерти масовото преминаване от аналогова към цифрова телевизия привлича все повече и повече четириноги зрители пред телевизионните екрани. Причината за това се крие в много по-лесното възприемане от тях на цифровия сигнал.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия