А вие преструвате ли се, че говорите по телефона?

Според резултатите от проучване на “Pew Research Center” 13% от американците се преструват, че говорят по телефона, за да не се налага да общуват с някой човек наоколо. При младежите на възраст между 18 и 29 години този процент е до

2011-08-19 20:58:55
А вие преструвате ли се, че говорите по телефона?
Според резултатите от проучване на “Pew Research Center” 13% от американците се преструват, че говорят по телефона, за да не се налага да общуват с някой човек наоколо.

При младежите на възраст между 18 и 29 години този процент е дори още по-висок – около 30. Голяма част от тях признават, че използват телефона си като защитна стена, която не позволява на другите да ги доближават, тъй като говоренето по него им придава вид на „прекалено заети”.

Според други проучвания близо 83% от американците притежават мобилен телефон, който използват за почти всичко – за правене на снимки и видео, изпращане на съобщения, играене на игри, слушане на музика, проверяване на електронната поща, сърфиране из интернет пространството и използване на социалните мрежи, ориентиране в непозната местност или избиране на най-краткия маршрут до дадено място или просто за... запълване на свободното време.

Мобилният телефон в днешно време е неразделна част от ежедневието на всеки човек. Предишни проучвания показват, че хората са готови на всякакви лишения – от отказа от секс до преустановяването на миенето на зъбите, само и само за да могат да използват мобилния си телефон.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия