Кои са най-скъпите градове в света и къде сме ние?

Швейцарска агенция за проучване на стандарта на живот и благосъстоянието на населението в различните държави по света подреди в класация най-скъпите градове. За съставянето на статистиката са били сравнени цените на 122 от най-важните стоки и

2011-08-17 12:08:17
Кои са най-скъпите градове в света и къде сме ние?
Швейцарска агенция за проучване на стандарта на живот и благосъстоянието на населението в различните държави по света подреди в класация най-скъпите градове.

За съставянето на статистиката са били сравнени цените на 122 от най-важните стоки и услуги, както и заплатите в 73 различни града.

Резултатите от проучването сочат, че животът е най-скъп в норвежката столица Осло. На второ и трето място пък остават съответно швейцарските градове Цюрих и Женева. Челната петица на класацията се допълва от столиците на две от скандинавските държави (Дания и Швеция) - Копенхаген и Стокхолм.

София попада на 63-о място в класацията на най-скъпите градове в света, като основните стоки и услуги са приблизително три пъти по-евтини от тези в Осло. За сметка на това обаче заплатите в страната ни са с цели десет пъти по-ниски от тези във водача на класацията на градовете с най-високо заплащане – Цюрих.


Топ 10 на най-скъпите градове в света:

1. Осло
2. Цюрих
3. Женева
4. Копенхаген
5. Стокхолм
6. Токио
7. Сидни
8. Хелзинки
9. Торонто
10. Сингапур


Топ 10 на градовете с най-високи заплати:

1. Цюрих
2. Женева
3. Копенхаген
4. Осло
5. Сидни
6. Стокхолм
7. Ню Йорк
8. Люксембург
9. Мюнхен
10. Лос Анджелис
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
PLEYGIRL
преди 11 години

какво е това заглавие ... България даже не може и да мечтае да присъства в такава класация!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия