Пакахакеха - расата на луноподобните

От доста време  до ден ден днешен се водят спорове дали Атлантида е била конкретна географска точка, няколко центрове за разпространение на цивилизация или дори определен стадии от развитието на разумния живот на Земята. Днес следите на

2011-08-14 01:18:33
Пакахакеха - расата на луноподобните
От доста време  до ден ден днешен се водят спорове дали Атлантида е била конкретна географска точка, няколко центрове за разпространение на цивилизация или дори определен стадии от развитието на разумния живот на Земята.

Днес следите на Атлантида се търсят в Америка, Антарктида и Арктика, край северозападните страни на Европа и Африка, в Бермудския  триъгълник, близо до Куба, на Бахамите, Азорските и Канарските острови, край Сицилия, Малта, Кипър и Крит.

Много изследователи  смятат, че царството на атлантите представлявало не единен масив, а огромно множество острови. Затова в културата на различни народи населяващи Америка и Евразия има много сходства. Например, тъждествените писмености на древните маи и египтяните. Надписите и рисунките, открити в Южна Америка отчасти напомнят древноегипетските, шумерските, финикийските, древногръцките и критските. В митовете  и сказанията  на почти всички известни цивилизации се споменава за основатели на тяхната култура, които са излезли от океанските дълбини, намиращи се далече зад хоризонта.
И че родината на  тези пришълци е загинала след разрушителен катаклизъм.

Особено впечатляващи са митовете на Новз Зеландия, където туземците са запазили предание за ‘народа на боговете’ - пакахакеха. Тези хора живеели в морето и били бели.
На езика на маорите ‘пакахакеха’ означава ‘луноподобен’. На острова се е съхранила и стъпаловидна пирамида с тераси, а маорите, които са пристигнали в Нова Зеландия преди 700 години, никога не са строили такива съоръжения.

Езотеричната наука смята, че културата на атлантите наистина е била всемирна. И следите на тази цивилизация са запечатани в нетленни съоръжения - пирамидите.

Днес, освен добре познатите ни пирамиди в Египет и Мексико, има открити такива и във всички части на света с изключение на Антарктида.

Гибелта на цивилизацията на атлантите  най-вероятно е била поетапна. Причините биха могли да бъдат най-различни от падане на астероид до земетресения, в резултат на които една литосферна плоча се е ‘гмурнала’ под друга, отнасяйки в дълбините острови и архипелази.    
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия