Най-голямата късметлийка в света

63-годишната американка Джоан Гинтър вероятно може да бъде определена като най-голямата късметлийка в света. Жената, която е доктор на математическите науки и преподава в Станфордския университет, през живота си е печелила цели четири пъти от л

2011-08-13 11:26:04
Най-голямата късметлийка в света
63-годишната американка Джоан Гинтър вероятно може да бъде определена като най-голямата късметлийка в света.

Жената, която е доктор на математическите науки и преподава в Станфордския университет, през живота си е печелила цели четири пъти от лотарията.

За първи път тя успяла да удари джакпота в размер на 13 млн. долара през 1993 г. 13 години по-късно – през 2006 г., тя спечелила от лотарията още 2 млн. долара. През 2008 г. Гинтър ударила джакпот от 3 млн. долара. Последната печалба на късметлийката била само преди месец, когато тя спечелила 10 млн. долара.

Три от печелившите билети американката си закупила от един и същи универсален магазин, намиращ се в родния й град Бишъп, щата Тексас.

Местните жители са убедени, че Гинтър е родена под щастлива звезда. Колегите й математици обаче са сигурни, че тя използва сложен алгоритъм, с който изчислява къде и кога ще се продават печелившите билети от лотарията.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия