Чертите на характера оказват сериозно влияние върху теглото ни

Основни фактори за натрупване на излишни килограми са лошият режим на хранене и обездвижването. Оказа се, че и характерът има влияние върху теглото. Лесно може да се предвиди дали човек ще има проблеми с килограмите, според това дали е невротична, съ

2011-08-10 13:09:40
Чертите на характера оказват сериозно влияние върху теглото ни
Основни фактори за натрупване на излишни килограми са лошият режим на хранене и обездвижването. Оказа се, че и характерът има влияние върху теглото. Лесно може да се предвиди дали човек ще има проблеми с килограмите, според това дали е невротична, съвестна, импулсивна или екстровертна личност.

Различните хора се отнасят по различен начин към своето тегло. Колкото по-импулсивен е един човек, толкова по-пълен е. Старателните хора имат най-слаба фигура.

Докато импулсивните личности преяждат често, то ако това се случи със съвестните, те после имат 1-2 разтоварващи дни и по този начин поддържат теглото си. Импулсивните хора имат и друг недостатък относно храненето - те никога не могат да се задоволят само с 2-3 бисквитки и изяждат целия пакет. Проблеми с теглото имат и хората, които обичат да спорят, циниците, личностите, обичащи да се конкурират и тези, които често поемат рискове.

Нервните хора постоянно променят теглото си, те ту отслабват, ту надебеляват. Старателните личности обикновено нямат проблеми с теглото, защото спортуват редовно и се грижат за външния си вид.

Ако импулсивните хора успеят да станат по-уравновесени с годините, то те няма да променят теглото си, защото вече са си изградили хранителни навици, които не могат да променят. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия