Състезание на кокошки се проведе в Англия (+снимки)

Както всяка друга година, така и през тази в Англия се проведе традиционното състезание на домашни кокошки. В първата събота на месец август позатихналото градче Бонсол, графство Дарбишър, се превърна в домакин на необикновената надпревара. Мал

2011-08-10 11:58:00
Състезание на кокошки се проведе в Англия (+снимки)
Както всяка друга година, така и през тази в Англия се проведе традиционното състезание на домашни кокошки.

В първата събота на месец август позатихналото градче Бонсол, графство Дарбишър, се превърна в домакин на необикновената надпревара. Малки и големи от всички краища на града, както и от съседните графства, се стекоха в центъра, за да проследят кокошето състезание.

Всеки има право да доведе своя собствена кокошка, която да участва в надпреварата, или пък да си наеме такава срещу скромно заплащане. Колкото и странно да звучи, някои хора отделят цяла година, за да научат пернатото си животно да спринтира.

Правилата на състезанието са прости – кокошките трябва да изминат разстояние от около 46 метра, като първата, която пресече финалната лента, се обявява за победителка.

Тъй като обикновено пернатите си намират друго занимание по време на състезанието, като например да се кълват една друга или да се въргалят в прахта, ако никоя състезателка не пресече финала в рамките на 3 минути, то за победителка се обявява тази, които се намира на най-близко разстояние до него.

Вижте снимки от необичайното състезание:




Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия