61-годишната плувкиня се отказа от поставянето на нов рекорд

Лошите метеорологични условия накараха Даяна Найад, имаща намерение да преплува 166-километровата дистанция от Куба до Флорида, която е пълна с акули, да се откаже. Тя променила решението си по средата на пътя, заради лошите течения и силния вятър. Д

2011-08-10 00:22:42
61-годишната плувкиня се отказа от поставянето на нов рекорд
Лошите метеорологични условия накараха Даяна Найад, имаща намерение да преплува 166-километровата дистанция от Куба до Флорида, която е пълна с акули, да се откаже. Тя променила решението си по средата на пътя, заради лошите течения и силния вятър. Даяна преценила, че факторите се сериозни и е прекалено рисковано да опита да сбъдне мечтата си.

Плувкинята не се притеснява, че се е отказала, нито смята, че се е провалила, все пак за това начинание й е бил нужен и късмет.

Първият й опит бил през 1978 година, когато се отказала след 41-вия час заради бурното море и силните течения. Докато първият път тя плувала в клетка, за да се предпази от акулите, сега беше решила да разчита на електрическо поле, което се създавало от нейното специално оборудване.

През 1979 година тя е поставила личен рекорд, като преплувала 165 километра от Бахамските острови до Флорида. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия