Българите ги мързи, та ги боли ...

50% от жителите на България не извършват никакви физически упражнения. Всеки трети при младите хора до 25-годишна възраст не спортува, а от 26 до 35 години - всеки втори. Като цяло всички знаят, че е хубаво да се движат доста повече, но не го правят.

2011-08-06 00:37:31
Българите ги мързи, та ги боли ...
50% от жителите на България не извършват никакви физически упражнения. Всеки трети при младите хора до 25-годишна възраст не спортува, а от 26 до 35 години - всеки втори. Като цяло всички знаят, че е хубаво да се движат доста повече, но не го правят. Проектът "Никога не е късно за ново начало" има за цел да мотивира хората да спортуват, като им покаже колко е важно да се движат, за да поддържат тонуса и здравето си.

35% от анкетираните жители на България споделили, че никога не са спортували сериозно и не се грижат за физическата си форма. 62% от анкетираните не спортуват и са обездвижени на работното си място.

59% от българите седят около 18 часа в работата си и не се занимават с никакъв спорт през свободното си време. 39% между 15 и 65-годишна възраст се опитват да се движат повече и да спортуват от време на време, едва 13% спортуват наистина активно. Това са предимно младежи с висше образование.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия